Konan 1

Darkwood je započeo sagu o Konanu Varvarinu, zaštitnom znaku fentazi žanra – zapravo njegovog podžanra, poznatog kao „mač i magija“, čiji su pisac Robert E. Hauard i sam Konan, kao njegova najpoznatija tvorevina, bez sumnje ujedno i rodonačelnici. Kroz knjige koje nameravamo da vam ponudimo predstojećim izdavačkim programom želimo da objedinimo sve priče klasičnog perioda, odnosno sve Konanove avanture u stripovima nastalim u produkciji izdavačke kuće Marvel, koja je priče o varvarinu iz hiborijanskog doba i njegovim putešestvijima iz misterijom ovejane Simerije, po divljim krajevima te mračne ere gde mač i magija koračaju gotovo ruku podruku i gde su jedini zakoni koji su vladali bili zakoni jačeg i veštijeg, objavljivala dobrih dvadesetak godina, od početka sedamdesetih. Konanov svet prepun je zlih čarobnjaka, veštica, demona, bogova i ostalih kreatura te zastrašujuće ere, koja je bila plod neiscrpne fikcije R.E. Hauarda, pisca koji je deo košmara iz svog stvarnog sveta vešto kroz pero sročio i zapisao.

 

Knjigom Konan – divlji mač Simerije otvaramo prvu od dve serije, u okviru kojih ćemo objaviti celokupnu Marvelovu sagu o najpoznatijem varvarinu na svetu. Konanove avanture su, naime, izlazile u dosta serijala, kako i dolikuje jednom takvom junaku; priče u ovoj knjizi izlazile su u okviru magazina Savage sword of Conan, a drugi najvažniji serijal jeste Conan the Barbarian. Divlji mač, serijal lišen cenzure svojstvene američkim sveskama, bio je mesto na kome su svi scenaristi i crtači želeli da se oprobaju i daju sve od sebe – a i mi smo dali sve od sebe da vam njihove priče u ovoj knjizi predstavimo na što bolji način. 

Napomenimo i politiku promotivnih cena Darkwoodovih izdanja: ukoliko ste propustili da kupite prvu knjigu po promotivnoj ceni, sve naredne knjige možete nabaviti po nižim promotivnim cenama, koje će uvek važiti prva dva meseca od izdavanja svake knjige. Za sve kojima knjiga ne bude dostupna u tom periodu, sistem rezervacija putem imejla porudzbine@darkwood.co.rs ili putem brojeva telefona +381(0) 64 64 65 755; +381(0) 11 2622 867, omogućiće vam da na vreme osigurate knjige po datim uslovima.

Ovde možete preuzeti pdf fajl za pregled izdanja.

Adresa:

Beograd, Lomina 5
TC Zeleni venac (ugao Kameničke i Lomine).
Lokal br. (suteren)

Telefoni:

011/2622867
064/6465755
064/6465759