Konan 2

Darkwood je započeo sagu o Konanu Varvarinu, zaštitnom znaku fentazi žanra – zapravo njegovog podžanra, poznatog kao „mač i magija“, čiji su pisac Robert E. Hauard i sam Konan, kao njegova najpoznatija tvorevina, bez sumnje ujedno i rodonačelnici. Kroz knjige koje nameravamo da vam ponudimo predstojećim izdavačkim programom želimo da objedinimo sve priče klasičnog perioda, odnosno sve Konanove avanture u stripovima nastalim u produkciji izdavačke kuće Marvel, koja je priče o varvarinu iz hiborijanskog doba i njegovim putešestvijima iz misterijom ovejane Simerije, po divljim krajevima te mračne ere gde mač i magija koračaju gotovo ruku podruku i gde su jedini zakoni koji su vladali bili zakoni jačeg i veštijeg, objavljivala dobrih dvadesetak godina, od početka sedamdesetih. Konanov svet prepun je zlih čarobnjaka, veštica, demona, bogova i ostalih kreatura te zastrašujuće ere, koja je bila plod neiscrpne fikcije R.E. Hauarda, pisca koji je deo košmara iz svog stvarnog sveta vešto kroz pero sročio i zapisao.

 

A u drugoj knjizi Divljeg mača Simerije...

Varvarin je postao kralj!

Konan je već nekoliko godina monarh civilizovane Akvilonije – ali nesveta koalicija se oformila protiv njega, u nameri da porobi čitav čovečanstvu znani svet. A na čelu Konanovih neprijatelja je vaskrsli mag Ksaltotun, pristigao iz davnašnjeg eona ašeronskog i željan da okonča hiborijansko doba i povrati svet u mračne milenijume kada su čarobnjaci slobodno žarili i palili njime.

Varvarin koji je uzurpirao krunu Akvilonije, zbačen s prestola i lišen moćnih vojski, mora da pronađe Ksaltotunovu slabu tačku tokom potrage koja će ga provesti od Akvilonije, preko Poitanije i Argosa,  sve do senkama prekrivene Stigije - ako želi da povrati kraljevstvo za koje se toliko borio.

Druga knjiga Konana: Divljeg mača Simerije na 370 strana sakuplja priče iz The Savage Sword of Conan the Barbarian 8-10 i 30, Giant-Size Conan The Barbarian 1-4 i Conan The Barbarian Annual 4-5, odnosno - kompletnog Konana Osvajača, adaptaciju romana Roberta E. Haurda Zmajev čas, koja u Americi nikada nije objavljena u jednoj knjizi, a prva četiri poglavlja nisu uopšte reprintovana u trejdovima.

 

Ovde možete preuzeti pdf fajl za pregled izdanja.

Adresa:

Beograd, Lomina 5
TC Zeleni venac (ugao Kameničke i Lomine).
Lokal br. (suteren)

Telefoni:

011/2622867
064/6465755
064/6465759