Od Signala Do Šuma

Sa velikim zadovoljstvom i entuzijazmom, Darkwood pokreće novu ediciju, simbolično nazvanu Supernova. Njen osnovni zadatak biće da domaćoj, ne samo strip publici, predstavi ona ostvarenja iz domena Devete umetnosti, koja su svojom originalnošću ostavila dubok pečat na svetskoj kulturnoj sceni.

Strip koji svečano otvora ediciju Supernova je Od signala do šuma (Signal to Noise) koji su zajedničkim snagama stvorila dva doajena stripa - Dejv Mekin (Dave McKean) i Nil Gejman (Neil Gaiman).

 

 

(...) Od signala do šuma je o reditelju koji, po saznanju da je smrtno bolestan, ipak odlučuje da nastavi da radi na projektu do svog poslednjeg dana. Šta možemo da otkrijemo iz toga? Nepobedivost ljudskog duha? Ili ružnu drugu stranu istog novčića – život je pizdarija i onda umreš? Potraga je sve, ili svaka potraga je ništa?

Kritičar Robert Harbison je rekao: „Istinski vodiči bi trebalo da te vode do stvari i ostave pred vratima, do spiska mesta gde možemo imati određene vrste iskustva. Ako čitaš, ne možeš gledati, i obratno. Putnici bi trebalo da čitaju tek kad padne mrak.“ (Robert Harbison, Eccentric Spaces). Ono što je zadivljujuće za mene jeste da virtuozi poput Mekina i Gejmana rade i jedno i drugo. Oni te dovedu, a onda te i provedu kroz to pokazujući ti šta da tražiš. Moguće je da oni stvaraju apsolutne „vodiče“ za naše potrage i naše vreme, one neophodne. (...)

(izvod iz uvodne reči Džonatana Kerola za prvo izdanje Od signala do šuma)

 

Ovde možete preuzeti pdf fajl za pregled izdanja.

Adresa:

Beograd, Lomina 5
TC Zeleni venac (ugao Kameničke i Lomine).
Lokal br. (suteren)

Telefoni:

011/2622867
064/6465755
064/6465759